1972–
Kaptein på gull-laget som vant OL i Sydney i 2000
Hun er liten av vekst (163 cm), men merittene på fotballbanen overgår det meste i norsk fotballhistorie. Her er kortversjonen: OL-gull i 2000, 4. plass i VM i 1999, EM-bronse i 2001 og 1997. Til sammen 72 landskamper. Ellers: 8 NM-seire og 7 serie-mesterskap med Trondheims-Ørn der hun spilte 514 offisielle kamper fra 1993 til 2005. Ingen har spilt så mange kamper for laget som henne.
Hun var hovedtrener i Trondheims-Ørn fra 2006 til 2011, var også innom Ranheims herrelag (1.divisjon) i 2012 og U-23 landslaget for kvinner fra 2007 til 2015, begge steder som trener. Utviklingssjef for toppfotball kvinner i Fotballforbundet i en periode.
Flere har omtalt Gøril Kringens personlige egenskaper på og utenfor fotballbanen, her er noen beskrivelser: En spiller med ekstrem vinnervilje, en innpisker og inspirator, stor i kjeften, aldri redd for å si ifra, den som prata mest på laget, men alltid på en positiv måte. Hun prata visstnok også i søvne.
Gøril Kringen vokste opp i Størdal der hun tidlig begynte å spille på laget til den to år eldre broren. Jentelag på hennes aldersnivå fantes ennå ikke i nærområdet, men trolig ga kamptreningen med eldre gutter et godt grunnlag. Først som 11-åring kom hun med på et jentelag. Fotball fylte mye av fritida: Tippekampene på lørdager hørte med samt en og annen tur til Lerkendal og kampene til Stjørdals-Blinks A-lag på Øverlands Minde.
I 1983, under EM i Norge, så Kringen sin første kvinnekamp på tv. Da kom tanken: Oi! Å spille på landslaget, det ville vært flott! Der fant hun også nye forbilder: Heidi Støre og Tone Haugen blant annet. Fra før hadde hun Kevin Keegan og Diego Maradona blant sine fremste helter.
På 1980- og 90-tallet kunne nok også jenter drømme om en proffkarriere som fotballspillere, men mulighetene var ytterst små. Kringen forsto at hun måtte ha noe i bakhånd den dagen fotballivet var over – og hun startet på lærerskolen som hun gjennomførte parallelt fotballsatsningen på høyeste nivå.
I dag er hun lærer på Kvislabakken barneskole, der hun selv var elev i klasse bl.a. med Mona Grudt, en annen kjent stjørdaling, som valgte en helt annen karrierevei. Men fotballskoene er ennå ikke lagt på hylla. I dag trener Gøril Kringen sin sønns lag: Remyra IL gutter 9 år. Med seg på sidelinja har hun flere entusiastiske medtrenere som er helt enig om lagets verdigrunnlag – slik det bør være innenfor barneidretten. Guttelaget har trening samtidig med jentelaget, i Remyra IL er satsningen på gutter og jenter helt lik, og oppslutningen omtrent den samme.
Mye har skjedd siden starten av Gøril Kringens fotballkarriere. Trondheims-Ørn eksisterer ikke mer. I 2020 gikk laget inn i RBK og heter i dag Rosenborg Ballklub Kvinner. Men kvinnefotballhistorien til Trondheims-Ørn bør ikke glemmes. Den startet i 1972, samme år som Gøril Kringen ble født.
Feministhuset tar gjerne i mot bidrag, for å sikre aktivitet og daglig drift.
Vipps til 606685
Grasrotandelen org.nr. 924680423